Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Till alla oliv- och brödälskare. Kaikille oliivi- ja leivänrakastajille.

Av Anne - 24 oktober 2012 20:13

           

       

Idag var jag sugen på att baka eget bröd. Jag älskar oliver så jag ville testa att göra olivbröd, men provade att ha i även soltorkade tomater. Detta blev helt otroligt gott! Jag rekommenderar att testa detta! Varning för att man kan äta detta för mycket :)

Tänään halusin leipoa omaa leipää. Rakastan oliiveja joten halusin kokeilla oliivileipää, mutta testasin myös laittaa sekaan aurikonkuivattuja tomaatteja. Tästä tuli todella hyvää! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Varoitus toki sille, että sitä voi syödä liikaa :)


Du behöver/ Tarvitset


50 g jäst/ 50 gr hiivaa

5 dl vatten/ 5 dl vettä

2 msk olivolja/ 2 rkl oliiviöljyä

2 msk honung/ 2 rkl hunajaa

20st oliver, kärnfria/ 20 oliivia, kivettömiä

några soltorkade tomater/ muutamia aurinkokuivattuja tomaatteja

1 msk salt/ 1 rkl suolaa

2 dl durumvetemjöl/ 2 dl durumvehnäjauhoja

10 dl vetemjöl special/ 10 dl erikoisvehnäjauhoja, jotka on tarkoitettu leivän tekoon

          

Värm vatten och olja till  37 grader och smula in jästen. Hacka oliverna och solorkade tomaterna. Tillsätt oliverna och tomaterna, samt salt, honung, durumvetemjöl och nästan all mjöl (spara lite till utbakning). Arbeta degen till en smidig deg. Låt degen jäsa under en duk i ca 45 minuter.
Sätt degen på ett mjölat bord och forma de till 2 st runda bröd. Låt de jäsa under duken i 30 minuter till. 

Grädda de i ugnen i 30 minuter i 225 grader.

Servera t.ex med Tapenade gjort på svarta oliver.. Slurps!

Lämmitä vesi ja öljy 37 asteiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Paloittele oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Laita oliivit, tomaatit, sekä suola, hunaja, durumvehnäjauhot ja melkein kaikki vehnäjauhot (säästä vähän leivontaan). Vaivaa taikina notkeaksi. Anna taikinan nousta liinan alla n. 45 minuuttia.

Laita taikina jauhotulle pöydälle ja muotoile se 2ksi pyöreäksi leiväksi. Anna leipien nousta 30 minuuttia liinan alla. Paista ne uunissa 30 minuuttia 225 asteessa.

Tarjoile esim. Tapenaden kera.. Slurps!


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne - 1 november 2012 23:41

Min nya bloggadress är / Uusi blogiosoitteeni on: http://milkfreedelicious.blogspot.se/ ...

Av Anne - 30 oktober 2012 08:49

           Jag älskar dansk rågbröd! Min svärfar är dansk och även fast jag till honom påstår att det finska rågbrödet är bättre så stämmer det egentligen inte :) Jag gillar alla frön i det danska brödet. Det var lite spännande att ha i öl, brödet...

Av Anne - 29 oktober 2012 14:55


  När jag fick min mjölkproteinallergi så trodde jag att jag inte kunde äta så många goda rätter längre. Man fick lite "panik"- vad ska jag äta? Vad ska jag laga? En av de rätterna som jag kände jag saknade extra mycket var en härlig pastarätt med...

Av Anne - 27 oktober 2012 10:35

   Den här pajen är en mix av sött och en aning syrligt. En lyckad kombination och inte för sött! Tämä piirakka on sekoitus makeaa ja hieman kirpeää. Onnistunut yhdistelmä eikä liian makeaa! Du behöver/ Tarvitset 200 g veg. margarin /20...

Av Anne - 26 oktober 2012 12:27


  Ska du ha fredagsmys ikväll med tacos? Här får du recept på världens godaste cuacamole (enligt mig såklart). Perjantai-illan viettoon sopivat tacot! Tässä saat reseptin maailman parhaaseen cuacamoleen (omasta mielestäni tietenkin). Du beh...

Presentation


Jag älskar att baka och laga mat, precis som många andra. Jag har dock en speciell utmaning- allt jag lagar och bakar måste vara helt och hållet utan mjölkprodukter pga min allergi. Rakastan leipoa ja laittaa ruokaa kuten moni muukin. Minulla on kuitenkin

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards