Direktlänk till inlägg 23 oktober 2012

En härlig förrätt med serrano och pepparrott. Ihana alkuruoka serranokinkulla ja piparjuurella.

Av Anne - 23 oktober 2012 17:32

 


Det här receptet har jag fått från min fina svärmor och älskar det. Pepparroten gör att den blir härligt fräsch! Tämän reseptin olen saanut anopiltani, ja rakastan tätä! Piparjuuri tekee, että mausta tulee ihanan pirteä!


För 4 personer/Neljälle henkilölle


Du behöver/ Tarvitset:

2 paket serranoskinka/ 2 pakettia serranokinkkua

Ruccola/ruccolaa

en halv påse pinjenötter/puoli pussia pinjepähkinöitä

Ca 1 msk riven pepparrot (efter tycke)/ N. 1 rkl raastettua piparjuurta

Ca 3 msk Crema di Balsamico Fikon/ N. 3 rkl Crema di Balsamico Fikon

1 tsk honung/ 1 tl hunajaa

Ca 2 msk Vitvinsvinäger/ N. 2 rkl valkoviinietikkaa

 

 

Lägg serranoskinkan och ruccolan på en tallrik och massera in pepparroten i salladen. Blanda ihop balsamico fikon, honung och vitvinsvinäger och häll över salladen. Rosta pinjenötterna lite försiktig på en stekpanna, var försiktig med detta då de blir lätt brända. Lägg i pinjenötterna. Voilá!

Laita serranokinkku ja ruccola lautaselle ja hiero joukkoon raastettu piparjuuri. Sekoita balsamico fikoni, hunaja, valkoviinietikka ja kaada salaattiin. Paahda pähkinöitä vähän varovasti paistinpannulla, ole varovainen tämän kanssa koska ne palavat helposti. Kaada pähkinät salaattiin. Voilá!     

 
 
M

M

24 oktober 2012 10:38

Åh, vilken söt liten stekpanna. Var har du fått tag på den?

http://www.learningbydoing.bloggplatsen.se

Anne

24 oktober 2012 10:58

Hej, det vet jag faktiskt inte. Min man har nog fått den en gång i tiden :) Men den är superbra till småsaker :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne - 1 november 2012 23:41

Min nya bloggadress är / Uusi blogiosoitteeni on: http://milkfreedelicious.blogspot.se/ ...

Av Anne - 30 oktober 2012 08:49

           Jag älskar dansk rågbröd! Min svärfar är dansk och även fast jag till honom påstår att det finska rågbrödet är bättre så stämmer det egentligen inte :) Jag gillar alla frön i det danska brödet. Det var lite spännande att ha i öl, brödet...

Av Anne - 29 oktober 2012 14:55


  När jag fick min mjölkproteinallergi så trodde jag att jag inte kunde äta så många goda rätter längre. Man fick lite "panik"- vad ska jag äta? Vad ska jag laga? En av de rätterna som jag kände jag saknade extra mycket var en härlig pastarätt med...

Av Anne - 27 oktober 2012 10:35

   Den här pajen är en mix av sött och en aning syrligt. En lyckad kombination och inte för sött! Tämä piirakka on sekoitus makeaa ja hieman kirpeää. Onnistunut yhdistelmä eikä liian makeaa! Du behöver/ Tarvitset 200 g veg. margarin /20...

Av Anne - 26 oktober 2012 12:27


  Ska du ha fredagsmys ikväll med tacos? Här får du recept på världens godaste cuacamole (enligt mig såklart). Perjantai-illan viettoon sopivat tacot! Tässä saat reseptin maailman parhaaseen cuacamoleen (omasta mielestäni tietenkin). Du beh...

Presentation


Jag älskar att baka och laga mat, precis som många andra. Jag har dock en speciell utmaning- allt jag lagar och bakar måste vara helt och hållet utan mjölkprodukter pga min allergi. Rakastan leipoa ja laittaa ruokaa kuten moni muukin. Minulla on kuitenkin

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards